Gör lyxmuffins till fåglarna av överblivet skinkfett!

Fettbitar som julgästerna skurit bort från skinkan är godis för småfåglarna. Lands reporter förstärkte sina talgmuffins med bitar som höll på att åka i soporna.

sval1

1. Skär fettet i småbitar och lägg det i skålarna på en muffinsplåt (mycket praktisk att göra ”talgbollar” med).

sval1b

2. Smält kokosfett och margarin (ungefär lika mycket av varje, men proportionerna spelar inte så stor roll).

sval2

3. Häll i smått och gott som fåglar gillar (här är det hackade fågeljordnötter, havregryn och skalade solrosfrön) och blanda.

sval3

4. Fyll muffinsformarna där fettbitarna ligger. Ställ kallt.

sval4

5. Fyll en talgbollshållare med fågelmuffins (denna hållare är skatskyddad) och hälsa de små gästerna välkomna.

 

Av: Håkan Steen
Foto: Håkan Steen

Läs mer om:

Kommentarer

Ja, tack! Jag vill gärna ha Lands nyhetsbrev med nyheter, inspiration, mat & vintips!

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.