Vildsvinen har fastnat på den hala isen – då kommer deras räddning!

Vildsvinscurling. Det låter inte snällt men är ibland ett måste. Se hur Danderyds Långfärdsskrinnare curlar fyra vildsvin till stranden när de hamnat på hal is.

Jag såg dem på långt håll. Det såg ut som fyra svarta väskor som låg ute på fjärden. När jag kom närmare såg jag att det var fyra vildsvin som låg utspridda på isen med kanske 100 meter mellan varandra. De kunde inte ta sig framåt. De uppförde sig verkligen som Bambi på hal is, säger Jakob König till Natursidan.se.

Vildsvinen hade hamnat på glansisen på sjön Båven vid Flen. Tillsammans med några av de andra skrinnarna lyckades han curla in vildsvinen till stranden med hjälp av baksidan på ispikarna.

Titta noga på den här filmen och missa för allt i världen inte vildsvinets uppgivna blick när klövarna bara slinter. Visst var det precis så det kändes första gången du själv försökte åka skridskor?

Nyhetsbrev från land.se

Lands nyhetsbrev är gratis och kommer till din mejl med tips om bra artiklar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Av: Kristina Bäckström

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.