Bli mjuk och len med hemgjorda ekologiska lotion bars

Att smälta ihop egna lotion bars, alltså hudkräm i fast form, är inte svårt. Gjut lotionblandningen i fina små kakformar så blir barsen extra vackra!

Du behöver:

80 g ekologisk virgin kokosolja
80 g ekologiskt gult bivax
80 g ekologiskt sheasmör
ca 1-2 ml ekologisk eterisk olja (valfritt)

Gör så här:

Smält kokosoljan och sheasmöret i ett vattenbad i en värmetålig behållare med pip (för att kunna hälla upp massan i formar). När blandningen är flytande och temperaturen börjar komma upp i 65 grader tillsätter du bivaxet och rör tills allting smält.

Låt blandningen svalna något, men inte så mycket att den stelnar. Precis innan du häller upp den i formar droppar du i den eteriska oljan och rör om.

Gör sex bars och låt dem svalna helt i formarna i rumstemperatur. Använd mazarinformar, små glasburkar eller vad du tycker. Är barsen svåra att få ut ur formarna, lägg dem i frysen en stund och försök igen.
Vill du göra mjukare bars, minska mängden bivax. Öka den om du vill ha dem fastare.

Smörj in dig genom att gnida barsen mot huden. De håller vanligtvis i ungefär ett år. Förvara i en burk i rumstemperatur.
Receptet är hämtat från Organic Makers. Där hittar du också många andra recept på ekologisk, hemgjord hudvård. Ingredienser hittar du i hälsokostbutiker och nätbutiker specialiserade på ekologisk skönhetsvård.

Gilla Fixat på Facebook så får du fler tips som det här i ditt flöde.


Följ oss gärna på Instagram!

Alla behöver smarta tips

Har du fixat något? Skicka in här!

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Jag vill gärna ha Land Fixats nyhetsbrev med tips, tricks och härliga pyssel

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.