Poppa i en påse – så gör du egna mikropopcorn!

Strunta i att köpa mikropopcorn. Det går lika bra att poppa i en vanlig papperspåse, med eller utan olja. Så här går det till.

Leta reda på en rejäl papperspåse, gärna en vit utan tryck. Kom ihåg att det måste finnas rejält med plats i den så att popcornen kan expandera. Om du inte hittar en färdig papperspåse kan du vika en påse av vanligt bakplåtspapper.

Lägg 1-2 matskedar popcorn i påsen. Du kan droppa i lite matolja om du vill men popcornen poppar även utan oljan. Påsen håller kvar fukten från popcornen så att de blir krispiga.

Vik påsens öppning så att den försluts och sätt en liten bit tejp så att inte kanten öppnas när popcornen sväller. Förslut inte påsen med häftklammer. Det kan orsaka brand.

Du kan också poppa i en mikrosäker skål. Lägg i så fall popcornen i skålen och lägg en tallrik över.

Mikra på full effekt cirka 1 och en halv minut. Anpassa tiden efter din mikrovågsugn. Se upp så att inte popcornen eller papperet i påsen blir bränt.
Ta ut påsen, öppna och salta. Om du poppat utan olja kan du mortla saltet till ett fint pulver. Då fäster det lättare på dina varma, goda popcorn.

Gilla Fixat på Facebook så får du fler tips som det här i ditt flöde.


Följ oss gärna på Instagram!

Av: Kristina Bäckström

Läs mer om:

Alla behöver smarta tips

Har du fixat något? Skicka in här!

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Jag vill gärna ha Land Fixats nyhetsbrev med tips, tricks och härliga pyssel

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.