6 superroliga saker du kan göra när det är kallt!

Brr, nu är det frysgrader i stora delar av landet. För dig som inte gillar vintersport finns det andra sätt att ha skoj utomhus. Här är sex isande roliga tips!

1. Förvandla flaskvattnet till is – på en sekund

Låt en plastflaska med icke kolsyrat vatten stå utomhus i köldgrader över natten. På morgonen är vattnet fortfarande flytande, men genom en knackning förvandlas den sekundsnabbt till is.

2. Gör egen snöglass

Ren snö, kondenserad mjölk (kan ersättas av grädde) och vaniljsocker är allt som behövs. Rör ihop snabbt, lägg i mer snö om det behövs – och njut av en smaskig vaniljglass.

 

3. Hemgjord snörök!

När det riktigt kallt ute – koka upp vatten, häll i en mugg/tillbringare och kasta rakt ut i luften! Det heta, syrefattiga vattnet förvandlas till enexplosion av snöångor!

 

4. Rykande handen!

När det är riktigt kallt ute kan du testa detta trick (i motljus) ! Skölj handen med lite vatten och  se hur den torra luften suger åt sig fukten från din hand så att det ser ut som om den ryker!

5. Frysa såpbubblor!

Skapa vackra frostbubblor som ser ut som glas! Blås upp en vanlig såpbubbla och ser hur froststjärnor snabbt täcker den och ger den ett fast skal!

 

6. Fryst T-shirt!

Kul grej, som funkar extra bra om det både blåser och är kallt! Samma princip, att kyla torkar blöta kläder, går förstås att använda genom att torka tvätt utomhus på vintern. Behöver bara en lite eftertorkning inomhus sen, och kläderna doftar underbart.

 

Av: Annika Boltegård
Foto: Istock

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.