Vackra huset som bara vill ha kärlek

Ett förfallet hus kan vara så otroligt vackert, inte sant? Kolla in den här parstugan som just nu är till salu, i dåligt skick men med en härlig känsla!

De finns över hela Sverige, husen som bara står och längtar efter kärlek. Din kärlek kanske? En gång i tiden var de drömmen för en familj eller flera och nu har de sedan länge övergivits och stelnar långsamt i sin längtan efter liv och rörelse, omsorg och värme.

Som det här smått fantastiska huset i utanför Alfta i Hälsingland som vackert berättar om ett annat Sverige, om ett Sverige som sakta försvinner bort i glömska. Huset, en parstuga som är så gott som oförändrad sedan den byggdes, har ett stort kök och en storstuga och dessutom en liten kammare. Och inte nog med det, till fastigheten hör även en bagarstuga och en vedbod.

Att huset har renoveringsbehov är inget att hymla om men dess ståtliga charm och fantastiska känsla kan ingen ta ifrån det. Det står där, stolt, och väntar på att någon ska väcka det från sin Törnrosa-sömn, och ge tillbaka känslan från när det var ungt, starkt och nybyggt.

Kostnaden? Ja, det är ute på marknaden till ett pris av 95 000 kronor och även om det ligger många timmar i arbetstid innan det återfått sin forna storhet så är det verkligen ett väldigt vackert hus.

alfta-dorr-1

alfta-hall
Kolla in de breda bräderna i hallen! Foto: Länsförsäkringar.
alfta-helbild
Naturen kommer närmre och närmre huset… Foto: Länsförsäkringar.

alfta-kok-1

Köket, väldigt bedagat men också väldigt vackert. Foto: Länsförsäkringar.

Har du tips på andra hus som behöver kärlek och omsorg, tipsa oss!

Av: Joel Linderoth
Foto: Länsförsäkringar

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.