Kossorna är filmstjärnor i Bregottfabriken

Korna på Olasgården spelar in en ny reklamfilm. Land hängde med bakom kulisserna. En härlig krock mellan reklamfolk, kor och filmkändisar. – Kossor är ännu envisare än vad jag trodde, säger Anna Adolfsson, projektledare på reklambyrån.

Mjölkproducent Göran Lagerstedt ligger bakom en sten i hagen och skramlar med en hink kraftfoder för att regissera 925 Selma. Susanne Lagerstedt har fullt upp med att hålla borta den nyfikna sinkon 603 från platsen. Kossan vill så gärna vara med men göra sig inte bra i rutan.

Det är inspelning i Bregottfabriken hemma hos familjen Lagerstedt i halländska Valinge. Det är andra gången filmteamet från Stockholm är där för att spela in nya avsnitt av reklamen för Bregott.

Läs också: Så har du aldrig sett bonden kalla in sina kor förut

18 stockholmare stegar runt i kohagen. Bakom kameran står Jens Fischer, den prisbelönte filmfotograf som bland annat ligger bakom fotot i ”Änglagård”, ”Alla vi barn i Bullerbyn”, ”Göta Kanal” och ”Millennium-filmerna”.

När utrustningen väl står där den ska är det full koncentration som gäller.

– Plocka in en ko på plats! Nu kan vi köra. Ko! Ko! Ko!

Den svarta kon vill så gärna vara med i tv.
Den svarta kon vill så gärna vara med i tv.

Göran Lagerstedt påpekar att det känns extra roligt att få lyfta fram en positiv bild av landsbygden och jordbruket i en tid när så mycket handlar om låga mjölkpriser och nedläggningshot.

Trots att det är två världar som möts finns en ömsesidig respekt.

– Man förstår hur mycket arbete det ligger bakom en liten filmsnutt. Nu sitter man kvar framför TV-n när det blir reklampaus, säger Susanne.

– Ja, de är otroligt duktiga och dessutom verkligt intresserade, frå­gar om allt. Man får förstå att sådant som är helt självklart för oss inte finns i deras värld, tillägger Göran.

Läs också: 15 saker du inte visste om svensk mjölk

Projektledaren Anna Adolfsson på reklambyrån är lika imponerad av lantbrukarparet.

– Det är härligt att jobba med så duktigt folk som Susanne och Göran.  De har en extremt stor roll i att det här projektet går att genomföra. Bregottreklamen skiljer sig från allt annat vi gör. Här får vi jobba på kornas villkor. Vi är på deras hemmaplan och får anpassa oss efter dem, säger Anna.

Vilken är den största lärdom du har fått här i Valinge?

– Att kossor är ännu envisare än vad jag trodde.

Av: Karin Hylander
Foto: Christel Lind

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.