Här är superkändisarnas smultronställen i Sverige

Den orörda naturen, rena luften och genuina landskapen lockar turister av alla digniteter till Sverige. Mångsysslaren Will Smith, skådespelaren Hugh Grant och fotbollsspelaren Luís Figo är bara några av alla internationella världsstjärnor som älskar Sverige.

1. Wyclef Jean – Sandviken

Montage. Foto: Istock/Maz Speed
Jensasparken i Sandviken. Montage. Foto: Istock/Max Speed

Rappartisten Wyclef Jean har hittat hem – i Sandviken. Det berättade han i samband med en spelning i Stockholm. Redan för tre år sedan förälskade han sig i Sandviken när han var där på en spelning.

– Ibland kan du komma till ett ställe och bara… jag vet inte, kanske min ande har varit där tidigare? Det känns bara som att Sandviken är hemma, sade superstjärnan på en presskonferens.

2. Luís Figo – Sollefteå

Storgatan i Sollefteå. Montage. Foto: Istock/Fredrik Malmquist
Storgatan i Sollefteå. Montage. Foto: Istock/Fredrik Malmquist

Från Inters hemmaarena Giuseppe Meazza i Milano till en ny hemmaplan i Skedom i Ångermanland. Så kan det gå när en fotbollsstjärna förälskar sig en en svenska. Den portugisiska fotbollsstjärnan Luís Figo har köpt en villatomt på 7 000 kvadratmeter i Sollefteå i Ångermanland tillsammans med hustrun Helene Figo Swedin. Luís Figo, som tjänade närmare en miljon kronor per vecka när han stod på sin topp, blev långt ifrån ruinerad av investeringen. Huset kostade nämligen bara 136 000 kronor.

3. Will Ferrell – Gnesta

land_artikel_gnesta_will
Vi är vana att se honom i filmer som ”The Wedding crashers” och ”Zoolander”. Men på somrarna går Hollywoodstjärnan Will Ferrell omkring på vägarna kring Hammersta utanför Gnesta som en alldeles vanlig man. Där köpte han för några år sedan tillsammans med hustrun Viveca Paulin ett hus på 136 kvadratmeter för 4,4 miljoner.

4. Hugh Grant – Torekov

Hamnen i Torekov. Montage, foto: Istock/Mostphotos
Hamnen i Torekov. Montage, foto: Istock/Mostphotos

Vill man få en skymt av den brittiske skådespelaren Hugh Grant ska man åka till Båstad, Torekov eller Stockholms skärgård. Det är platser som han återvänder till flera gånger per år i samband med att han hälsar på sin son som han har med svenska Anna Eberstein. – Jag älskar Sverige, upprepar han som ett mantra i intervjuer.

5. Uma Thurman – Smygehuk

Montage. Foto: Istock/Mostphotos
Montage. Foto: Istock/Mostphotos

Filmstjärnan Uma Thurman återvänder gärna till Sverige och då främst till Skåne där hennes mormor faktiskt står staty i Smygehuks hamn!
– En vacker dag ska jag köpa hus där, har skådespelerskan sagt i flera intervjuer.

6. Will Smith – Stockholm

Söder om Stockholm ska Will Smith ha hus, kanske ligger det i skärgården? Montage. Foto: Istock/Mostphotos
Söder om Stockholm ska Will Smith ha hus, kanske ligger det i skärgården? Montage. Foto: Istock/Mostphotos

Skådespelaren Will Smith köpte för tio år sedan ett hus söder om Stockholm. Detta har förbryllat svenskarna sedan dess och resulterat i spekulationer i sociala medier. Men faktum är att uppgifterna även står på hans faktasida på IMDb.

7. Lone Scherfig – Västervik

land_artikel_vastervik_lone

Helgerums slott utanför Västervik såldes nyligen till den internationellt kända danska filmregissören Lone Scherfig. Hon har bland annat känd för dogmafilmen Italienska för nybörjare och den Oscarnominerade An Education. Köpeskillingen blev 11,4 miljoner svenska kronor inklusive möbler och alla övriga inventarier.

8. Lena Olin – Falsterbo

Montage. Foto: Istock/Mostphotos
Montage. Foto: Istock/Mostphotos

Efter mer än 20 år i USA går flyttlasset hem till Sverige för Hollywoodstjärnan Lena Olin, och maken regissören Lasse Hallström. De planerar att slå ner sina bopålar i Stockholmsområdet, men behåller sin sommarbostad i skånska Falsterbo där de spenderat alla somrarna sedan de flyttade till USA.

9. Hans Rausing – Båstad

Montage. Foto: Mostphotos/Alloverpress.
Montage. Foto: Mostphotos/Alloverpress.

Tetra Pak-miljardären Hans Rausing njuter av sina somrar i skånska Båstad.

10. Roger Moore – Karlstad

Montage. Foto: Istock/Wikimedia
Montage. Foto: Istock/Wikimedia

James Bond-stjärnan Roger Moore har sedan många år tillbringat mycket tid i Sverige tack vare svenska hustrun Christina ”Kiki” Tholstrup från Karlstad. I den värmländska staden äger paret Moore en stor lägenhet längst upp i ett nybyggt lyxhus.

Av: Janna Li Holmberg

Läs mer om:

Vilka kändisar har du sett där du bor?

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.