Ministern: ”Sätt ursprungsmärkning på restaurangernas kött”

Per Bolund vill att det ska vara lätt att se varifrån köttet kommer när man äter på restaurang. Han välkomnar därför ursprungsmärkning för kött på alla Svenska restauranger.

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund vill ha ursprungsmärkning på kött som Svenska restauranger serverar. Det berättade han i samband med ett företagsbesök tidigare i veckan.

– Med ursprungsmärkning av kött på restauranger är det lättare för oss konsumenter att veta vad vi äter, säger han till organisationen Svenskt kött.

Sedan förra året finns bland annat en frivillig ursprungsmärkning som heter ”Från Sverige”. Sedan märkningen lanserades av Svenskmärkning AB har 120 företag valt att ansluta sig och nyligen har märkningen kompletterats med ”Kött från Sverige” och ”Mjölk från Sverige”.

Matens ursprung är viktig för många konsumenter och enligt Svenskmärkning AB är märkningen är ett svar på ökad efterfrågan av svenskproducerad mat.

Av: Louise Carlsson Örning
Foto: Irmi Persson

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.