Postnord: Därför ändrar vi postnumren i Jämtland

För närvarande ändras postnumren i Jämtland. Postnord svarar på vad det innebär för post- och pakethanteringen i länet.

Postnumren är i förändring i Jämtlands län och det har fått många att oroa sig kring att en försämring av servicen är på väg. Oron har främst handlat om ändrad paketutlämning.

– Vi gör förändringar för närvarande, men de kommer inte att påverka paketutlämningen, säger Anne Jiremar, vid presstjänsten hos Postnord.

Därför ändras postnumren

Landet delas in i postnummerområden, en indelning som görs i samarbete mellan Postnord, Skatteverket och Bring. Postnummerkartan ritas ibland om.

– Det kan ha flera orsaker. Ibland flyttas utdelningskontor, det byggs nya bostadsområden och vi måste anpassa strukturerna till förändringar i samhället, säger Anne Jiremar.

Stora förändringar på gång

Varje år sker nya förändringar i postnummerområdena, förändringarna sker i mars månad.

– I år är det ett stort antal hushåll som berörs, det är egentligen ingenting man behöver oroa sig för, säger Anne Jiremar.

Det här behöver du göra

Enligt Postnord uppdateras uppgifterna hos Skatteverket automatiskt. Uppgifterna hos webshoppar och tidningars prenumerationsavdelningar gör det däremot inte.

– Det är däremot bra att uppdatera sina uppgifter på olika håll, så att allt från tidningar till vykort till paket kan komma fram ordentligt, säger Anne Jiremar.

Av: Linus Ehn
Foto: Istock

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.