Baktips! 3 skäl att använda matolja i bröd

Smör till kakor och bullar, olja till matbröd. Det är en bra grundregel när du bakar. Här får du veta varför.

I kakor, bullar och pajdegar ger de fasta fetterna en bättre konsistens. Smör tillför även goda aromer. Men smält inte smöret när man bakar bullar. Rumsvarmt smör ger bättre volym.

När du bakar matbröd ska du däremot välja matolja. Här får du veta varför.

3 skäl att använda matolja i bröd

1. Ger en smidig deg.
2. Gör att brödet smular mindre.
3. Raps- och olivolja bidrar också med god smak.

Av: Eva Källström
Foto: Istock

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.