Världskänd landsbygdskrog behåller positionen i stor krogguide

Sverige är ett matland av rang. Det märks inte minst när den franska krogguiden Guide Michelin delar ut sina årliga rekommendationer.

Många krögare drömmer om att få en utmärkelse av den franska krogguiden Guide Michelin och flera svenska krogar har redan tagit plats i den väldigt attraktiva guiden.

Den nordiska varianten av den franska krogguiden har funnits i fyra år och den har varit med om en fantastisk utveckling i det svenska och nordiska köket.

– Det nordiska köket har en väldigt stark påverkan på hela världens kök idag, säger Michael Ellis som är VD för Guide Michelin. De nordiska influenserna är väldigt starka och positionen för det nordiska köket är starkare än någonsin tidigare.

Fäviken behåller positionen i Guide Michelin

Tidigare har guiden kritiserats för att framförallt premiera restauranger i storstäderna men förra året slog Jämtlandskrogen Fäviken till och tog plats i guiden. Fäviken premierades med den näst högsta rangen och den rankingen försvarande man i år. Fäviken Magasinet behåller sina två stjärnor, en position som de delar med bara ytterligare två restauranger i Sverige.

Vid prisutdelningen belönades dessutom flera nya svenska krogar med stjärnor i Guide Michelin.

De nya svenska krogarna som belönats i Guide Michelin 2017:

Två stjärnor:
Vollmers, Malmö

En stjärna:
Sture, Malmö
Imouto, Stockholm

De flesta av restaurangerna som belönats i Guide Michelin ligger i Malmö, Göteborg eller Stockholm men även Hotell Borgholm i Borgholm på Öland, Daniel Berlin i Skåne Tranås och PM & Vänner i Växjö behåller sina platser i guiden.

Av: Joel Linderoth
Foto: Pressbild: Fäviken

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.