Klassisk korv i ny smak efter 60 år

Sveriges långsammaste produktutveckling? Ja, frågan är om det inte är fallet när Bullens korv kommer i en ny version – efter över 60 år.

Bullens pilsnerkorv är ett varumärke som levt kvar år efter år i samma skepnad, den knubbiga konservburken med de knubbiga korvarna verkar ha evigt liv i den svenska matkulturen. Den lanserades redan 1953 och fick sitt namn och utseende efter Erik ”Bullen” Berglund – skådespelare och kokboksförfattare – som gillade det goda i livet.

Sedan dess har den varit densamma fram tills nu då korven antar inte mindre än tre nya skepnader på en och samma gång.

Korvarna smaksätts med öl

Korvarna är dessutom smaksatta med något så trendigt som lokalproducerat öl, öl som ger smak och känsla till den nya Bullen-versionen.

– Vi blev jätteglada när Bullens kontaktade oss och frågade om vi skulle göra korv med öl tillsammans. Vi brinner för öl och försöker som mikrobryggeri att fokusera på småskalig produktion och alltid bibehålla glädjen i det vi gör, vilket fungerar väldigt bra med de värden som Bullens står för, säger Kasper Schönhult på Charlis Brygghus som bryggt ölen som korven är smaksatt med.

Att öl och korv är gott ihop vet vi sedan länge, frågan är hur öl i korv smakar. Kanske skulle Bullens symbolfigur, Erik ”Bullen” Berglund, ha gillat även denna variant av sin namne?

Av: Joel Linderoth
Foto: Bullens

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.