Ostfestivalen samlar hela ost-Sverige

Gensvaret har varit enormt och när ost-älskare från hela Sverige kommer till ostfestivalen den 17-19 februari kommer de mötas av svenska smaker av alla de slag.

– Vi har verkligen fått ett fantastiskt gensvar från stora delar av ostproducenterna i Sverige, säger Erik Flygt som är projektledare för festivalen. Från de minsta till de största och utbudet på festivalen kommer vara fantastiskt fortsätter han.

Ostfestivalen flyttar i år till nya lokaler och hålls på Münchenbryggeriet i Stockholm, en lokal som lämpar sig bra för både själva festivalen och de provningar som hålls i samband med festivalen.

– Biljetter till provningarna går åt snabbt så det gäller att boka i förväg, annars riskerar man att missa dem, säger Erik Flygt. Vi har provningar med både vin och whisky i kombination med ost och de kommer bli riktigt spännande. Dessutom har vi häftiga provningar med ost och champagne och de verkar vara extra intressanta, där börjar biljetterna nästan ta slut, fortsätter han.

Ostar från hela Sverige

Ostfestivalen hålls fredag, lördag och söndag och sammanlagt är det ett 40-tal utställare med olika varianter av ost. De små ostproducenterna kommer med sina specialiteter och de lite större har med sig hela vidden av sina smaker med många olika ostar.

– Det här har vi sett framemot länge så det ska bli så roligt, säger Carina Löfgren som är chefredaktör på Land som arrangerar festivalen. Det kommer så många härliga ostmänniskor till festivalen och vi kommer kunna smaka så många olika ostar från hela Sverige!

På ostfestivalen kommer flera priser delas ut, både till de olika ostproducenterna och deras ostar och till personer och företag som gjort goda insatser för den goda smaken. ICA kommer även tillkännage namnet på den nya hårdost som de tagit fram och som alla har kunnat rösta på i en stor namntävling.

Av: Joel Linderoth

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.