Stor succé för Ostfestivalen

Det blev en riktig succé när Ostfestivalen arrangerades för fjärde året. Ostarna kom, ostmakarna kom och besökarna kom! Svensk ost är het, inget tvivel om saken!

Ostfestivalens fjärde upplaga lockade stora skaror till Münchenbryggeriet i Stockholm och de som kom kunde njuta av ostar från alla möjliga delar av Sverige, från etablerade oststjärnor som Jürss mejeri och Skärvångens gårdsmejeri till lite nyare ostmakare som Hälsinge Hallåmi och småländska Räven och Osten.

– Vilket gensvar vi fått, det är helt underbart!, säger Carina Löfgren som är chefredaktör för Land som anordnar ostfestivalen. Så många goda ostar och så många glada besökare, det är fantastiskt, säger hon innan hon springer vidare för att presentera en av många föreläsare på festivalen.

– Det är verkligen kul att så många hittar hit, säger Erik Flygt som är projektledare för festivalen. Ost har blivit väldigt populärt och det ser man på bredden på besökarna, här finns alla åldrar representerade – det är så trevligt, konstaterar han nöjt.

Ostfestivalens tredje och sista dag infaller idag söndag, öppettiderna är mellan 10 och 16.

Goda ostar från Orranäs gårdsmejeri. Foto: John Guthed.
Goda ostar från Orranäs gårdsmejeri. Foto: John Guthed.
Svenska ostar står i centrum på ostfestivalen. Foto: John Guthed.
Svenska ostar står i centrum på ostfestivalen. Foto: John Guthed.
Intresserade besökare lyssnar på ostmakare från hela landet. Foto: John Guthed.
Intresserade besökare lyssnar på ostmakare från hela landet. Foto: John Guthed.
Godaste ostbrickan? Det finns många att välja bland... Foto: John Guthed.
Godaste ostbrickan? Det finns många att välja bland… Foto: John Guthed.
Hög stämning i Skärvångens gårdsmejeris monter. Foto: John Guthed.
Hög stämning i Skärvångens gårdsmejeris monter. Foto: John Guthed.
Goda ostar från Stafva gårdsmejeri på Gotland. Foto: John Guthed.
Goda ostar från Stafva gårdsmejeri på Gotland. Foto: John Guthed.
Mjölken, viktigaste råvaran för ostarna som produceras. Foto: John Guthed.
Mjölken, viktigaste råvaran för ostarna som produceras. Foto: John Guthed.
Ostar och smaker i överflöd på festivalen. Foto: John Guthed.
Ostar och smaker i överflöd på festivalen. Foto: John Guthed.
Man kan lära sig hur mycket som helst om ost! Foto: John Guthed.
Man kan lära sig hur mycket som helst om ost! Foto: John Guthed.
Granbarksosten från Jürss - en av många favoriter på festivalen. Foto: John Guthed.
Granbarksosten från Jürss – en av många favoriter på festivalen. Foto: John Guthed.
Juryn hade ett styvt jobb med att smaka alla ostar i medaljtävlingen. Foto: John Guthed.
Juryn hade ett styvt jobb med att smaka alla ostar i medaljtävlingen. Foto: John Guthed.
Som här, en fantastisk palett av goda smaker. Foto: John Guthed.
Som här, en fantastisk palett av goda smaker. Foto: John Guthed.
Gäsene mejeri - goda ostar med härliga namn. Foto: John Guthed.
Gäsene mejeri – goda ostar som gick hem hos besökarna. Foto: John Guthed.
Det är en konst att skära ost ! Foto: John Guthed.
Det är en konst att skära ost ! Foto: John Guthed.

 

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.