Sugen på choklad? Det här är så mycket bättre!

Längtar du efter en härlig mjölkchokladkaka men känner att du inte borde. Här är ett oemotståndligt gott och betydligt nyttigare alternativ.

Här är det perfekta alternativet till en maffig mjölkchokladkaka: Frukt och bär gratinerat i ugn tillsammans med lite vit choklad. Gino heter den snabba och supergoda efterrätten, en svensk klassiker från 1980-talet.

Så här enkelt gör du den:

Du skär banan, kiwi och jordgubbar i bitar, toppar sedan med vit choklad och gratinerar i ugnen på 250 grader (grill) tills chokladen är smält. 5 till 6 minuter brukar vara lagom.

Välj dina favoriter
Banan, kiwi och jordgubbar är enligt ursprungsreceptet på Gino, men du kan självklart välja andra favoritfrukter och -bär.

Tips!
Ett ännu snabbare alternativ är att skiva banan i en skål och toppa med jordnötssmör.

Av: Eva Källström

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.