Vegetarisk blogg bäst i Sverige

Den vegetariska bloggen Jävligt gott (ja, den heter så...) är bäst i Sverige. I varje fall om de som röstat i Matbloggspriset får bestämma.

Gustav Johansson som driver bloggen med det tydliga namnet Jävligt gott! vann före Nina Hermansen som har bloggen Niinis. Att en vegetarisk blogg vinner kategorin Folkets val i Matbloggspriset kanske inte är så konstigt, det vegetariska innehållet på svenska matbloggar blir tydligare och tydligare och även om inte alla är helt vegetariska så har många fler vegetariska recept på sina bloggar. 

– Två saker som sticker ut i Folkets val är engagemang och vego men endast 2 av de 10 finalisterna är helt vegetariska bloggar, säger Ylva Vitorovic som är projektledare för Matbloggspriset.

– En hel del bloggare tar ytterligare ett steg och byter ”konventionella” gängse råvaror mot andra alternativ samt skapar även veganska recept.

Matbloggspriset, som funnits sedan 2005, satte i år nytt röstrekord i kategorin Folkets val med 30 000 röster. De 30 000 rösterna röstade på 107 olika nominerade bloggar i ett antal kategorier där Folkets val är en. De övriga vinnarna utses av jurygrupper och resultatet av den delen av priset offentliggörs den 10 november på matmässan Food & Wine.

Enligt Matbloggsprisets arrangörer så blir det mer och mer vanligt med specialkost även på Sveriges matbloggar.

– Fler och fler människor väljer någon typ av specialkost beroende på hälsa, intolerans, allergi, livsåskådning eller religion. Detta avspeglar sig i innehållet hos matbloggarna som är trendkänsliga och vill testa nya vägar, säger Kinna Jonsson som är projektledare på Matbloggspriset.

Av: Joel Linderoth
Foto: Istock

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.