Himmelska ägghalvor med gravlaxröra

Gravlaxröra på ägg - det blir inte godare än så! Men om du vill så kan du klicka den på hårt bröd eller kavring - det är minst lika gott!

Enkelt och snyggt, gott och sofistikerat! Gör den till buffébordet och se till att göra många – de går nämligen åt.

 

Ägghalvor med gravlaxröra (16 ägghalvor)

Ingredienser

  • 8 hårdkokta ägg
  • dill
  • 100 g skivad lax
  • 1/2 liten burk ansjovis à 55 g
  • 1 tsk ansjovisspad
  • 2 msk hackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/2 dl hovmästarsås
  • nymald vitpeppar

Gör så här

  • Skär lax och ansjovis i små tärningar.
  • Blanda ingredienserna till röran och smaka av med peppar.
  • Skala och halvera äggen. Lägg en klick röra på ägghalvorna och garnera med en dillkvist.

Recept: Caroline Hofberg

Av: Joel Linderoth
Foto: Ove Lindfors

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.