Älska ditt ogräs! Gör underbar sallad av maskrosor

Det är dags att ändra synen på ogräs. Var glad att du har maskrosor i gräset! Av dem kan du göra en härlig sommarsallad.

Ogräs som maskrosor blir delikat sommarmat. Gör som näringsterapeuten Marlene Gustawson och använd ogräs i matlagningen. Så här gör du Marlenes härliga maskrossallad:

Så gör du maskrossallad

Det här behöver du:

1 näve späda maskrosblad
1 näve späda kirskålsblad
1 näve våtarv
2 späda röllekablad
75 g fetaost

Till dressing:

4 myntablad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Skölj alla blad väl. Ta bort stjälkarna på kirskålen och stjälken längst ner på maskrosbladen.
2. Finhacka röllekan.
3. Lägg upp bladen i två skålar. Strö över röllekahacket och smula över fetaosten.
4. Finhacka myntabladen.
5. Blanda vitvinsvinäger, rapsolja, salt och peppar i en skål. Tillsätt de hackade myntabladen. Rör om. Servera dressingen till salladen.

Garnera med maskrosblommor.

Recept: Marlene Gustawson Foto: Malte Danielsson
Sina bästa recept, gjorda på ogräs, har Marlene samlat i boken Grönare vildare smartare (Tukan förlag).

Av: Estelle Ejdeholm

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.