Så gör du egen granskottspesto

Berit Henriksson på Rönngården i Jämtland,delar med sig av receptet på läcker pesto av granskott. OBS: fråga markägaren om lov innan du plockar granskott.

Granskottspesto

Ingredienser

  • 1 stor kopp nya, fina granskott. De är milda så ta gärna ta lite mera
  • 5-6 tsk pinjekärnor, alternativt solroskärnor, som rostas i varm stekpanna
  • 1-2 klyftor vitlök efter smak
  • 100 g riven ost, till exempel Västerbottensost
  • 1 dl god raps- eller olivolja.

Gör så här:

  • Kör i mixer till lagom konsistens.
  • Det kan behövas mer olja. Smaka av med salt och peppar.
Av: Ulf Aronsson
Foto: IBL

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.