Grillad sparris med getost

Vårens första svenska sparris steks eller grillas och serveras med enkla tillbehör som lyfter fram smakerna. Testa!

Oemotståndligt gott! Och så enkelt!

Grillad sparris med getost (4 portioner som förrätt)

Ingredienser

  • ca 25 g pinjenötter
  • 1-2 knippen grön sparris à ca 250 g
  • smör eller olja till stekning/grillning
  • salt, peppar
  • god olivolja
  • 100 g getost med kanten bortskuren

Gör så här

  • Börja med att rosta pinjenötterna gyllenbruna i torr panna på medelvärme. Låt svalna.
  • Bryt eller skär bort den torra nedre delen av sparrisstjälkarna. Pensla med olja och grilla, eller stek i smör eller olja. Sparrisen ska ta lite färg, men ha all spänsten kvar – inte stekas sönder. Salta och peppra varsamt.
  • Lägg upp sparrisen på ett fat, ringla över olivolja, smula över osten och strössla med pinjenötterna.

Recept: Håkan Larsson

Av: Håkan Larsson
Foto: Håkan Larsson

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.