Hemgjord lammkorv med färska kryddor – så gör du den själv

Att göra egen korv är enklare än du tror. Här får du ett recept på fantastiskt god lammkorv med smak av timjan, rosmarin och persilja.

Har du inte gjort egen korv förut? Här har du enkla och tydliga steg för steg-instruktioner:

För att göra korven behöver du:
En hushållsassistent med köttkvarn och korvhorn (tillbehör). Det funkar också utmärkt med en separat köttkvarn och en gammaldags korvspruta.
Bomullsgarn eller korvsnöre.

Lammkorv med timjan, rosmarin och persilja

Ingredienser

  • 5 meter gris- eller fårfjälster
  • 2,5 kg lammkött
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk svartpeppar
  • 2 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 3–4 dl hackad färsk persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl kallt vatten (gärna iskallt eftersom det gör smeten mer lätthanterlig)

Gör så här

  • Frys lammköttet ytligt (en timme i frysen) så blir det enklare att mala köttet.
  • Mal köttet i en köttkvarn till hushållsassistenten.
  • Sätt på korvhornet och stoppa korven löst, eftersom smeten expanderar vid tillagning.
  • Låt gärna korven ”vila” i några timmar innan grillning.

Niklas Kämpargård

Av: Niklas Kämpargård
Foto: Niklas Kämpargård

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.