Julens godaste inlagda sill – så enkelt gör du den

Egen inlagd sill på julbordet. Hur härligt är inte det? Carolin Hofbergs recept gör det möjligt – enkelt och rekordgott!

Med inläggningssill som finns att köpa färdig går det enkelt att lägga in sin egen julsill. Den blir extra fin och god med små blomkålsbuketter.

Inlagd sill på Carolines vis

inlagdsill
Lands matskribent Caroline Hofberg bjuder på sitt bästa recept på inlagd sill.

Det här behöver du:

8 bufféportioner

2 förpackningar inläggningssill à 420 g
2 små rödlökar
1 morot
2 dl små blomkålsbuketter
3 lagerblad

Lag
1 dl ättikssprit, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovstötta kryddpepparkorn
4 kryddnejlikor

Så här gör du

1. Koka upp ingredienserna till lagen och rör tills sockret löst sig. Låt lagen kallna.
2. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Skala och skiva lök och morot.
3. Varva sill, lök, morot, blomkål och lagerblad i en burk. Häll över lagen. Låt sillen stå i kylen minst ett dygn före servering.

Av: Recept Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.