Kanderade doftvioler – vackert och gott!

Violer som du kanderar själv, kan det bli vackrare? Kolla in det här lite pilliga och väldigt spännande receptet som ger ett vackert resultat. Och väldigt naturlig violsmak.

Doftviolerna kan du använda direkt i en sallad men du kan också ge dem en fin behandling och kandera dem. Resultatet blir fantastiskt! Receptet är skapat av Katarina Ekeström, Lands matbloggare. Du använder de kanderade violerna som dekoration och en liten smaksensation på bakverk eller desserter.

 Testa och njut!

Kanderade doftvioler

Ingredienser

  • nyplockade doftvioler
  • äggvita
  • florsocker

Gör så här

  • Helst ska man vara lite snabb mellan det att violerna plockas och att de kanderas. Alternativet är att man sätter blommorna i vatten annars slokar de snabbt. Nyplockade violer behåller formen allra bäst.
  • Vispa äggvitan lätt. Doppa blomman försiktigt i äggvitan och ta hjälp av en pensel för att se till att hela är täckt av ett tunt lager äggvita. Stjälken ska bort innan du pudrar blomman med florsocker.
  • Lägg på ett bakplåtspapper för att torka helt. De blir frostiga och hårda med violsmaken tydligt i behåll.

Recept: Katarina Ekeström

Av: Joel Linderoth
Foto: Katarina Ekeström

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.