Magiskt god LCHF-pizza med västerbottensost och salami

Njut av en underbart god LCHF-pizza som sätter fart på din förbränning och minskar sötsuget. Receptet kommer från Ulrika Davidssons bok Nya kickstarter med Ulrika.

Det är aldrig för sent att bli hälsosam och ändra livsstil. Oavsett hur du lever och hur du har levt så går det att starta om och att göra rätt. De trösterika orden kommer från Ulrika Davidsson, författaren till kokboken Nya kickstarter med Ulrika.

Ulrika Davidsson är expert på hälsa. Och att laga hälsosam och god mat utan krångel är lite av hennes filosofi.

Här bjuder hon på receptet på en underbart god och mättande LCHF-pizza. Variera råvaror efter säsong och efter vad du gillar och är sugen på, tipsar Ulrika.

Receptet kommer från Ulrika Davidssons bok Nya kickstarter med Ulrika. Foto: Malte Danielsson
Receptet kommer från Ulrika Davidssons bok Nya kickstarter med Ulrika. Foto: Malte Danielsson

LCHF-pizza med västerbottensost och salami (2 portioner)

Ingredienser till pizzabottnar

  • 3 ägg
  • 1–2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g riven Västerbottensost

Så gör du pizzabottnar

  • Sätt ugnen på 200 grader. Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 minuter.
  • Blanda alla ingredienser till pizzabottnen.
  • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 minuter.

Ulrika Davidsson

(2 portioner)

Ingredienser till fyllningen

  • 1/2 dl ajvar relish (en kryddig sås gjord av paprika, matolja, aubergine, vitlök och chilipeppar)
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 rödlök
  • 125 g mozzarella
  • 100 g cocktailtomater
  • 100 g gröna oliver
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 200 g salami i skivor
  • 50 g rucolasallad

Så gör du pizzan

  • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pizzabottnen. Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 minuter.
  • Tryck ut smeten till två bottnar, 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut ajvar relish i ett jämnt lager över bottnarna.
  • Skär zucchini, aubergine, rödlök och mozzarella i tunna skivor. Fördela alltsammans jämnt över bottnarna. Halvera tomaterna och strö ut dem över pizzan tillsammans med oliverna. Krydda med pizzakrydda.
  • Grädda pizzorna i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, cirka 10 minuter. Toppa med salami och rucolasallad efter gräddning och servera direkt.

Ulrika Danielsson

Av: av Eva Källström recept Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.