Stärk immunförsvaret – så lätt gör du eget nässelpulver

Nässelpulver är väldigt enkelt att göra och väldigt nyttigt – perfekt att strö på morgonfilen eller att ha med i brödbaket. Så här enkelt gör du pulvret!

Du plockar de späda nässlorna, rensar dem och låter dem torka – sedan är det bara att njuta av nyttigheterna. Instruktionen och receptet kommer från Niklas Kämpargård som kan (nästan) allt om naturens under. Kolla in hans blogg!

Varje matsked nässelpulver innehåller omkring 100 gram färska nässlor, vilket gott och väl täcker en dagsranson!

Nässelpulver

Ingredienser

  • späda nässlor, gärna nyplockade

Gör så här

  • Rensa nässlorna och lägg dem i kallt vatten, detta för att bli av med insekter.
  • Bred ut nässlorna på en handduk och låt dem torka i rumstemperatur.
  • Torkningen brukar ta omkring 4-5 dagar.
  • Vända på nässlorna varje dag så går torkprocessen fortare.
  • Eftersom alla örter i känsliga för hög värme bör du inte torka nässlorna varmare än 50 grader.
  • Mixa dina torkade nässlor till ett nässelpulver i en matberedare.
  • Förvara mörkt och torrt i en glas- eller plåtburk.

Recept: Niklas Kämpargård

Av: Joel Linderoth
Foto: Niklas Kämpargård

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.