Sötchock! Här är pannkakstårtan med extra allt

Det är inte bara Pettsson och Findus som älskar pannkakstårta, efterrätten har blivit en klassiker som går hem i alla åldrar. Här är den ultimata varianten för dig som gillar sötsaker.

Det här receptet är barnsligt gott och passar lika bra till vardag som fest. Du väljer själv hur många av tillbehören du vill använda och hur mycket. Bred på varje, vartannat eller vart tredje varv – det är upp till dig.

Ett tips: Snåla inte!

 

Pannkakstårta (Cirka 8 personer)

Ingredienser

  • Till cirka 12-15 pannkakor:
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 25 g smör
  • Smör till stekning
  • Fyllning:
  • Vispgrädde
  • Jordgubbssylt
  • Lönnsirap
  • Nutella (Om du vill undvika palmolja kan du göra egen nötkräm)
  • Dekoration:
  • Bär, till exempel hallon och blåbär eller jordgubbar
  • Florsocker
  • Färsk mynta

Gör så här

  • Vispa ihop ägg och mjölk.
  • Häll ner mjölken lite i tag och rör om samtidigt.
  • Smält smöret och häll ner i smeten.
  • Tillsätt salt och rör om.
  • Grädda pannkakorna på medelvärme.
  • Låt pannkakorna svalna, till exempel på bakplåtspapper.
  • Vispa grädden.
  • Bred på fyllningen lager för lager och så mycket som du själv tycker är gott. Du behöver inte använda all fyllning på samtliga lager utan kan varva sylt, sirap och nutella.
  • Avsluta sista lagret med att breda på grädde. Dekorera med bär, färsk mynta och lite florsocker.
Av: Emilia Eliasson

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.