Ramslökspesto – ruskigt gott med svenska smaker

Ramslökspesto är precis så fantastiskt gott som det låter. Ramslök, rapsolja, nötter och ost – himmelskt!

Pesto är gott och den här peston är verkligen så god som den låter! Rejält svenska smaker där västerbottenosten ger den extra stunsen i smaken – testa! Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeström som har koll på allt om mat – följ hennes blogg här!

Ramslökspesto

Ingredienser

  • en knippa ramslök, ca 30 blad
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 75 g valnötter, eller rostade hasselnötter
  • 100 g färsk västerbottensost

Gör så här

  • Lägg ramslöken i en matberedare tillsammans med oljan.
  • Kör kort till en knallgrön massa.
  • Lägg i nötterna och sätt igång maskinen.
  • Mixa grovt eller slät efter egen smak.
  • Riv osten och blanda i för hand. Smaka av med salt.

Recept: Katarina Ekeström

Av: Joel Linderoth
Foto: Katarina Ekeström

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.