Så gör du rårörd kråkbärssaft

Kråkbären är minst lika nyttiga som blåbär. Här ger mathantverkaren Berit Henriksson på Rönngården i Lit, ett läskande recept.




Kråkbären är bättre än sitt rykte. Här ger mathantverkaren Berit Henriksson på Rönngården i Lit, ett läskande recept.

Rårörd kråkbärssaft

Ingredienser

  • 5 l kråkbär
  • 12 dl vatten.
  • 25 g vinsyra
  • 3.4 dl socker

Gör så här:

  • Rensa och skölj bären, stöt sönder dem i en kruka.
  • Häll vatten på de stötta bären, blanda i vinsyran och låt massan stå i 24 timmar på svalt ställ
  • Låt bärmassan självrinna genom silduk. Mät upp den avrunna saften, rör i sockret och fortsätt röra tills sockret har löst sig.
  • Häll upp på rena flaskor och förvara svalt. Prova att byta ut 2 liter kråkbär mot blåbär.
Av: Björn Lundbeck
Foto: IBL

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.