Så gör du egen rönnblomssirap

Rönnens vita, fluffiga blommor plus knopparna blir god sirap. Mathantverkaren Berit Henriksson delar med sig av sitt recept.

Rönnblomssirap

Ingredienser:

  • 3 l rönnbärsknopp/blommor
  • l vatten
  • 1 kg socker

Gör så här:

  • Låt rönnbärsknopparna/blommorna småkoka i vattnet i 30 minuter tillsammans med skivad citron.
  • Sätt grytan svalt över natten med lock på. Sila av och tillsätt 1 kilo socker.
  • Koka ner vätskan till sirapskonsistens och skumma av eftersom.
  • Gott till glass eller våfflor eller i teet.
Av: Björn Lundbeck
Foto: IBL

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.