Syra grädde supersnabbt: Så enkelt gör du egen crème fraiche

Syrad grädde, eller crème fraiche som vi är vana att kalla det, är superenkelt att göra själv. Här är bästa receptet.

Det här enkla och roliga receptet kommer från den härliga kokboken Från grunden med systrarna Eisenman. Och snabb går det också. Räkna med 2 minuter + syrning i 12 till 3 dygn.

Crème fraiche (5 dl)

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde, 40 procent
  • 1 – 2 msk filmjölk

Så gör du

  • Blanda grädde och filmjölk i en bunke.
  • Täck med till exempel en silduk och låt stå i rumstemperatur från 12 timmar upp till 3 dagar, till önskad smak och konsistens.
  • Täck över och ställ i kylen. Crème fraichen tjocknar något när den blir kall. I kylen håller den i cirka 1 vecka.

Lisa och Monica Eisenman

Av: Eva Källström
Foto: Istock

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.