Smörstekta rabarber – rekordgott på nolltid!

Rabarber stekt i smör som lyfter den sötsyrliga smaken. Detta kan vara sommarens godaste efterrätt!

Detta underbart enkla och supergoda recept kommer från Arla.

Smörstekta rabarber

Ingredienser

  • 300 g smala rabarber
  • 25 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • Vispgrädde eller vaniljyoghurt som tillbehör

Gör så här

  • Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden
  • Stek dem i smör i en panna 2 min.
  • Strö över socker och kardemumma och stek i cirka 2 minuter tills sockret börjar bli ljusbrunt. Låt svalna lite.
  • Vispa grädden lätt och servera till. Ett gott och magrare alternativ är vaniljyoghurt.

Arla

Av: Eva Källström
Foto: Arla

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.