Hylla våfflan – laga alla måltider i våffeljärnet!

Den 25 mars firar vi våfflans dag men varför bara grädda våffelsmet? Passa på att göra hela dagens mål medan järnet är varmt. Här är fem tips på överraskande rätter du kan klämma till i våffeljärn.

1. Stek frukostbacon i våffeljärn

baconvaffla

Lägg baconskivor i hett våffeljärn och kläm till. Värmen från bägge håll steker baconet snabbt till frukosten. Ifall du undrar så går det att steka omelett i järnet också.

2. Våffla till en kanelbulle

kanelbullevaffla

Våffeljärnet är en perfekt lösning för den som är sugen på bullar men saknar ugn. Gör degen och fyll som vanligt med smör, kanel och socker. Skär skivor, lägg i och kläm till. Förmiddagsfikat är räddat!

3. Tryck till en råraka i våffeljärnet

rarakavaffla

Här är rårakan som du inte behöver vända i pannan. Kladda ut rårakesmeten i våffeljärnet, tryck till och vänta. Serveras gärna med våffeljärnsstekt bacon och lingonsylt.

4. Stilla chokladhungern med våfflad kakmix

chokladkakavaffla

Det här går blixtsnabbt. Rör ihop browniemix och klicka ut smeten i våffeljärnet och grädda. Damma lite florsocker över och njut!

5. Gör pizza i kläm i våffeljärn

pizzavaffla

Hemligheten är att göra en liten påse, en mini-calzone. Lägg först ut en rundel med pizzadeg, fyll med tomat, ost och din favoritfyllning. Lägg på ett lager deg till, placera i våffeljärnet och kläm åt. När den kommer ut är pizzan knaprig utanpå och läckert ostkletig inuti.

Av: Kristina Bäckström

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.