3 tips för bästa kryddskörden

Har du lyckats anlägga en egen örtagård? Härligt! Så här gör du för att få ut det allra bästa av skörden.

1. Skörda på förmiddagen då växterna har vaknat till, sträckt sig mot solen och blivit spänstiga. Tidiga daggmorgnar är kryddorna smaklösa. Samma sak efter lunch, då står örterna och dåsar.

2. En kryddört som plockas hårt kan bli störd i sitt växande. Ha därför flera plantor av favoritkryddan för att fördela skördandet.

3. Nyskördade kryddor smakar bäst om de används direkt eller torkas på en mörk och luftig plats.

Av: Bella Linde
Foto: Istock

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.