Spara skörden! Här är 3 av Sara Bäckmos smartaste hösttips

Rödbetor, grön potatis och blast man annars slänger. Här har vi samlat 3 av Sara Bäckmos smartaste knep för att göra det bästa av höstens skörd.

1. Rotsmart lunchmat

skillnadenstradgard_rodbetsbiffar_frys-600x400

Rödbetor är lätta att lagra under vintern men, handen på hjärtat, hur många gånger blir de inte liggande där tills de skrumpnar på vårkanten?

Sara Bäckmo gör toksmart snabbmat av rödbetorna från Skillnadens trädgård.

Här hittar du hennes recept på styckfrysta rödbetsbiffar.

2. Buljong av skräpet

skillnadenstradgard_gronsaker_blast

Släng inte blasten, persiljestjälkarna och snuttarna som blir över när du hackar morot.

Pulverisera dem i stället, som Sara gör.

Här finns Skillnadens recept på torkat buljongpulver.

3. Grönt är skönt

skillnadenstradgard_potatis_lagra

Stopp, släng inte de gröna potatisarna. De kan bli början till något riktigt fint nästa år.

Här hittar du Saras beskrivning på hur du lagrar sättpotatis över vintern.

Av: Kristina Bäckström
Foto: Sara Bäckmo

Läs mer om:

Kommentarer

Ja, tack! Jag vill gärna ha Lands nyhetsbrev med nyheter, inspiration, mat & vintips!

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.