Bada i öl – lyckan för en pappa?

Att många pappor önskar sig en öl på fars dag kanske inte är så konstigt men hur många pappor önskar sig att få bada i öl? Fler än man tror kanske?

Möjligheten att bada i öl är lyckligvis begränsad, tala om missbruk!, men från och med fars dag på söndag så kan man i varje fall bada i ett spa som innehåller en av de viktigaste ingredienserna i öl – humle. Humle ska vara bra för både kropp och själ, det innehåller nämligen både anti-inflammatoriska ämnen och lugnande oljor.

– Humle gör sig mycket bra i en spabehandling, då både dess doft och egenskaper verkar rogivande. Med sitt höga innehåll av antioxidanter sägs det till och med att humlen har en uppfräschande och föryngrande inverkan på huden – ett riktigt ungdomselixir! säger Katrin Karlsson som är Spa Manager för Luxury Spa i Stockholm.

Schampoo med öl i

Det är bryggeriet Carlsberg som tillsammans med Luxury Spa ligger bakom öl-badbehandlingen och det är inte första gången som öltillverkaren ger sig in i skönhetsbranschen, sedan tidigare har man schampoo och balsam med öl i – namnet är Beer Beauty.

Behandlingen med humle-oljorna lanseras till fars dag på söndag och förhoppningen är att många pappor ska önska sig öl, inte bara i glaset utan även i badet. Om humlebadandet blir en succé återstår att se men faktum är att fenomenet inte är helt okänt, på flera ställen i Tjeckien erbjuds bad med öl tillsatt i badvattnet.

Enligt en undersökning som Carlsberg låtit göra så är det 7 % av alla tillfrågade pappor som önskar sig ett spa-besök i present på fars dag. Det som de svenska papporna önskar sig mest av allt är en middag, hälften av fäderna ville ha det som present enligt undersökningen.

Av: Joel Linderoth
Foto: Istock

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.