Åbro bygger mindre bryggeri för att öka produktionen

Åbro bryggeri siktar på att öka produktionen rejält. Ökningen ska ske i ett helt nytt bryggeri som ska stå klart i slutet av 2017.

Det småländska bryggeriet Åbro fortsätter att investera i sina drycker. Under 2016 satsade man många miljoner på att bygga ett bryggeri för cider och nu är det ölen som står på tur. Ett nytt bryggeri ska byggas och ambitionen är att skapa möjlighet för att brygga mindre volymer öl för att kunna testa nya sorter.

– Här kommer vi att kunna brygga små omgångar på 5 hektoliter och det är naturligtvis betydligt behändigare när man vill prova nya recept och provbrygga 3-4 olika sorters öl, säger Mikael Dunge på Åbro till Vimmerby tidning.

Kroggäster kan titta in i bryggeriet

Bryggeriet kommer att byggas i anslutning till bryggeriets restaurang och kroggästerna kommer att kunna titta in i lokalerna där ölet de dricker bryggs.

Samtidigt som man bygger det nya bryggeriet kommer man även bygga om en del andra lokaler, satsningen går loss på 40 miljoner kronor för bryggeriet som ligger i Vimmerby och har anor sedan 1856.

Av: Joel Linderoth

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.