Skatteverket ska bantas – lämnar nio orter

Skatteverket flyr landsorten och facket rasar. Här är orterna som drabbas när myndigheten flyttar till större städer. Skatteverkets överdirektör Helena Dyrssen förklarar varför.

Facket har varit kritiska till Skatteverkets centraliseringsplaner och menade att det bara handlade om att minska på antalet orter.

Nu är det klart att nio mindre orter drabbas av centraliseringen och totalt flyttas cirka 500 jobb till centralorterna. Enköping (verksamheten flyttar till Västerås), Hudiksvall (Sundsvall), Ludvika (till Falun), Lycksele (till Umeå), Mariestad (till Skövde), Simrishamn (till Kristianstad), Vetlanda och Värnamo (båda till Jönköping), Ängelholm (till Helsingborg).

– Som statlig myndighet behöver vi ständigt effektivisera verksamheten. På sikt blir vi färre medarbetare. Därför behöver vi minska antalet verksamhetsorter, säger överdirektör Helena Dyrssen i ett pressmeddelande.

En av anledningarna till centraliseringen är att Skatteverket ska finnas där det finns många företag och tillväxt. Förslaget ska nu förhandlas med facket. I huvudsak beräknas flyttningen av verksamheten ske mellan 2016 och 2018. Om förslaget beslutas kommer Skatteverket ha 38 verksamhetsorter samt 103 servicekontor.

Läs även: 

Skatteverket lämnar landet – flyr till storstäderna

Av: Johan Sjöblom
Foto: Pressbild

Läs mer om:

Vad tycker om att Skatteverket flyttar till större städer?

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.