Så odlar du egen sallad – 3 smarta tips

Slipp beroendet av butiksköpt sallad - här är 3 smarta sätt att fixa eget bladgrönt att lägga på tallriken!

1. Evighetsodla kruksallad

sallad-odla

Har du fått tag på kruksallad i affären? Släng den inte när du har skördat bladen. Sätt rötterna i vatten i en skål på fönsterbrädan – så växer snart nya, färska blad upp som du kan äta.

 

2. Odla minigrönt

mikrogront

Små gröna blad och groddar är också nyttigt bladgrönt att äta. Stoppa ned salladsfröer du har kvar från förra året, eller några vitlöksklyftor så du färska små mikroblad fulla av vitaminer.

3.Testa hydroponics

hydroponics

Det senaste för inomhusodling är hydroponics. Odling i vatten med näringstillskott och LED-lampor som ger ljus. Rätt skött kan den nästan göra dig självförsörjande på gröna blad och örter.

Av: Annika Boltegård
Foto: Istock

Läs mer om:

Kommentarer

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.